Een reproductie schilderij kopen, 3 tips!

Image

Een reproductie schilderij kopen? KunstReplica geeft u 3 tips waarmee u direct mee aan de slag kunt.

#1; Een reproductie schilderij kopen, kies uit de verschillende mogelijkheden!

Wilt u een print op canvas of een replica schilderij dat handgeschilderd is? In welk formaat wilt u het reproductie schilderij kopen? Wilt u een schilderij met of zonder lijst?

Een print op canvas of een handgeschilderd schilderij?

Een print op canvas is een foto van een schilderij dat gedrukt wordt op canvas. Het relief van de canvas is zichtbaar waardoor het op een echt schilderij lijkt. Toch blijft het een foto en is daarom de goedkoopste optie.

Een met de hand geschilderde reproductie schilderij is een kopie dat gemaakt wordt door kunstschilders. De kunstschilders gebruiken hierbij olieverf of acrylverf. Het meest voorkomend zijn olieverfschilderijen. De kunstschilderijen komen het dichtst in de buurt van het originele schilderij.

Het gewenste formaat

Bij het kopen van een reproductie kunt u kiezen voor een formaat naar wens. Hierbij dient u rekening te houden met de plaats waar u het wilt hangen. Als u een beter beeld wilt krijgen welk formaat het beste past bij uw interieur dan kunt u een stuk karton uitsnijden op de gewenste afmeting  en deze op de plaats houden waar u het replica schilderij wilt hangen.

U kunt ook kiezen voor het zelfde formaat als het originele schilderij. Als u niet weet welk formaat dit is dan kunt u dit vragen bij de aanbieder waar u uw reproductie wilt kopen. Of u kunt het nazoeken op google. Op www.wikipedia.org vindt u vele beroemde schilderijen, met de specificaties van het originele werk.

Het reproductie schilderij met of zonder lijst?

De meeste aanbieders van zowel print op canvas als handgeschilderde schilderijen leveren de schilderijen opgespannen op spielatten. Spielatten zijn de basisframe van een schilderij. Het doek wordt om de latten gespannen waardoor het canvasdoek tot aan de achterkant door loopt. Het doek wordt meestal zo opgespannen dat de zijkanten ook bedrukt of geschilderd zijn. Een lijst is dan optioneel. Bij schilderijen van groot formaat wordt meestal geen lijst gekozen.

Voor een reproductie schilderij met lijst kunt u het beste met uw reproductie schilderij naar een professionele lijstenmaker bij u in de buurt. De lijstopties zijn oneindig veel, u dient rekening te houden met de kleuren van het schilderij en interieur. De vakman kan u professioneel advies geven en voorbeelden laten zien.

#2 Een reproductie schilderij kopen hang af van uw budget.

Wat wilt u uitgeven voor het kopen van een reproductie schilderij?  Zoals eerder aangegeven is een print op canvas de goedkoopste optie. Als het gewenste schilderij een reproductie is van een bekend schilderij dan kunt u deze bij de meeste aanbieders kant en klaar bestellen. De andere mogelijkheid is om een afbeelding van uw computer te uploaden op de aanbieders website die dan voor u gedrukt wordt op canvas.

Handgeschilderde reproducties zijn duurder. Dit komt door de materiaalkosten en het aantal werkuren die de kunstschilders maken voor het naschilderen van een schilderij. De hoogste van de prijs is afhankelijk van complexiteit van het schilderij, formaat en kwaliteit. Bij de meeste aanbieders kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

 Image

#3 Een reproductie schilderij kopen bij een betrouwbare aanbieder / web-winkel!

Er zijn ontzettend veel aanbieders op het internet die reproducties van kunstschilderijen verkopen. Zowel print op canvas als hangeschilderde olieverfschilderijen. Controleer voor dat u een reproductie schilderij koopt eerst of het een betrouwbare aanbieder is. Het beste is om te kiezen voor een bedrijf uit eigen land (Nederland/België). Let op welke garanties ze geven en lees eventuele beoordelingen van eerdere klanten over het bedrijf.

Voor handgeschilderde reproducties dient u te weten dat de meeste aanbieders werken met kunstschilders uit Azië. Ook Nederlandse en Belgische bedrijven importeren de reproducties uit Aziatische landen. Daar worden de reproductie schilderijen als massaproductie gemaakt. Grote fabrieken waar honderden kunstschilders uren lang replica’s produceren. De replica’s afkomstig uit deze fabrieken zijn meestal van minder kwaliteit. Geld maken staat voor deze bedrijven op de eerste plaats. Naast het feit dat materialen van minder kwaliteit zijn komen de kleuren vaak niet overeen met het originele kunst schilderij. Er zijn nog genoeg andere aanbieders die reproductie schilderijen verkopen die niet afkomstig zijn uit Azië. Zij maken gebruik van lokale kunstschilders.

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s